Новини
27ЛИС
Огляд матчів 12-го туру Чемпіонату U-19

Знову тур грався після повернення футболістів із лав зірної України (U-18 і U-20), цього разу він ознаменувався зміною лідера

«Карпати» не витримали темп, схибили у перестрілці з «канонірами», й на першу сходинку піднявся «Шахтар».

Зауважимо, що майже в кожному матчі знаходився герой, котрий або приносив перемогу своїй команді голами, або активно сприяв їй.

«ОЛЕКСАНДРІЯ» «ВОЛИНЬ» 1:0 (протокол матчу)

За обопільною згодою сторін цей матч було зіграно ще у вересні, тут все вирішилося наприкінці другого тайму. Еміль Мустафаєв вийшов на заміну на 71-й, і через 10 хвилин чудовим обвідним ударом забив, а за хвилину Хамза Гарсієв отримав друге попередження й залишив гостей у меншості.

«ДИНАМО» «ЛЬВІВ» 4:0 (протокол матчу)

Тут чи не найактивнішим був Ярослав Надольський, він обстрілював ворота гостей головою і ногами з різних позицій, та все ж у сітку не влучив. Та саме з його прострілу Ващишин забив перший і переможний м’яч, згодом його однокласник Артем Шулянський, вийшовши з лави запасних, відзначився сам і асистував Ванату, а той ефектно, п’ятою зробив 3:0.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» — «ШАХТАР» — 0:1 (протокол матчу)

«Моряки» гідно протистояли хлопцям Андреса Карраско, та на 81-й схибили: під час розіграшу штрафного їхній воротар Варакута зіграв не дуже вдало, а Богдан В’юнник — навпаки — пробив влучно. Захопивши першу сходинку гірники й не здогадувалися, що втримають її принаймні до наступного туру.

«АРСЕНАЛ» «КАРПАТИ» 5:4 (протокол матчу)

Просто неймовірний двобій, певне, мав закінчитися внічию, аби нікому не було образливо. Гості ще в першому таймі повели 2:0, могли забивати втретє, та Руніч не зміг переграти голкіпера суперника. На 48-й кияни таки зрівняли рахунок, однак вже на 62-й знов програвали два м’ячі — 2:4. Аж тут нарешті сказав своє вагоме слово снайпер: Даниїл Сухоручко вистрілив хет-триком, причому переможний гол влітав у галицькі ворота вже в компенсовані хвилини!

«ОЛІМПІК» «ДЕСНА» 6:0 (протокол матчу)

Якщо вже здобувати першу перемогу, то хай буде гучною та пам’ятною. За таким принципом зіграли «олімпійці» зі своїми гостями, особливо ж постарався Артем Тищенко: двічі реалізував пенальті, та не заспокоївся, аж поки на 78-й не відзначився ще й з гри. Розпочинався ж матч для нього з жовтої картки.

«ВОРСКЛА» «МЕТАЛУРГ» 3:2 (протокол матчу)

Здавалося б, полтавці безнадійно програвали перший тайм, якби не влучний удар Дениса Галати на другій компенсованій. А по перерві він же разом із іншим лідером «Ворскли» Кожевніковим забили по разу, й здобули для своєї команди неабияку вольову перемогу.

«ЗОРЯ» «МАРІУПОЛЬ» 1:2 (протокол матчу)

Луганці продовжили низку домашніх невдач поразкою від азовців, забивши свій гол вже аж у доданий час. Пропустили ж вони двічі від Ярослава Доброхотова, вдруге — після разючої контратаки.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)