Новини
15СІЧ
Сергій Борзенко: Рутина і «фізика» у нас уже почалися

Капітан «Львова» розповідає про географію відпочинку, швидке повернення до робочого ритму, згадуючи непросте літо

— Сергію, як згадуєте новорічно-різдвяні свята?

— З чудовим настроєм! Після останнього зимового туру в Чемпіонаті ми з дружиною поїхали до Домінікани, маємо прекрасні враження! А потім вирушили до Харкова, мого рідного міста.

— Минулого тижня Ваша команда вийшла з відпустки. Й уже знаємо, що «Львів» чекають відчутні кадрові зміни.

— Я не володію інформацією, хто піде, кого запросять. Ми працюємо за встановленою програмою, готуємося до сезону. Трансфери — невід’ємна частина футбольного життя.

— Іще про зміни: зазнав їх і тренерський штаб команди.

— Віталія Васильовича Шпанюка представили нам, пояснили, над чим він працюватиме. Це наш новий тренер із фізпідготовки. Знаю, що раніше він у кількох командах працював разом із Юрієм Михайловичем Бакаловим.

— Наразі «Львів» готується вдома. Що пережили бразильці через наші кліматичні умови?

— Ті, хто поповнили наш склад влітку, думаю, адаптувалися до цього: вже восени було дуже холодно, так що нинішні сніги-морози їх не лякають.

— Днями Ваша команда полетить до Туреччини. Що для Вас тренувальні збори — рутина, «фізика» чи нагода втекти від зими?

— Насправді рутина і «фізика» у нас уже почалися, поки працюємо в Україні. А зимові збори — необхідний елемент футболу в наших умовах, до чого всі звикають. Тим паче в Туреччині тепло, й інфраструктура хороша, й спаринг-партнерів можна легко знайти з різних країн Європи.

— Юрій Михайлович презентував підопічним програму підготовки?

— На сім днів перебування в Україні — так. Що стосується турецьких зборів, то там буде окремий план, із яким нас ознайомлять по прильоті.

— Сергію, влітку Ви через складну травму ледь не завершили ігрову кар’єру. Ви вже навіть допомагали тренерському штабу команди… Чи вилікувана травма і як згадуєте той непростий час?

— На щастя, складна травма позаду. А тоді, влітку, було дуже непросто. Особливо тоді, коли бачив, як тренуються хлопці, а сам не міг. Тепер я повернувся в основний склад, працюю на повну й готовий до роботи.