Новини
30ЛИП
«Колос» — «Маріуполь» — 2:1, «Десна» — «Львів» — 1:2

Дві вольові перемоги за один день!

Вівторкова програма дебютного туру XXIX чемпіонату України в елітному дивізіоні подарувала нам два вражаючі за напруженням поєдинки, які мали багато спільного й навіть завершились із однаковим рахунком. Головна різниця в тому, що у Києві тріумфували господарі поля, а в Чернігові — гості.

Історичний успіх «Колоса» була зумовлена двома факторами: волею до перемоги та використанням по максимуму помилок опонента. Ковалівці дуже рано пропустили, й узагалі: стартові 15 хвилин були за «Маріуполем». Однак підопічні Костишина зуміли зібрати волю в кулак, збільшили швидкості, «навантажуючи» оборону гостей як через фланги (тут особливо старався Морозко), так і через центр (відзначимо Смирного). Як результат — два забиті м’ячі. Понад те: опинившись у меншості, новачок УПЛ зумів втримати переможний рахунок і увійти в історію — причому в багатьох планах: перші очки в еліті, перша перемога, перший гол, перше вилучення, перші попередження тощо.

У чернігівському поєдинку рахунок 1:0 тримався довше, й передумов для того, що колектив, який перемагає, втратить очки, ніби й не було. Однак на користь «Львова» знову зіграли два його «козирі»: вміння дисципліновано грати в захисті з гострими виходами в контратаки плюс індивідуальний клас бразильців. Після того, як результат став 2:1 на користь гостей, саме вони були ближчими до того, щоби збільшити рахунок, аніж господарі, щоби принаймні зрівняти його.

Фото Телеканалу 24.

ПРОТОКОЛ МАТЧУ 1

ПРОТОКОЛ МАТЧУ 2