Новини
15СЕР
Євген Паст: «Колос» досі є «секретною» командою

Голкіпер «Десни» коментує перемогу чернігівців у Дніпрі й специфіку обрання тренерським штабом тактичних схем

— Євгене, один із експертів вважає, що виїзна перемога над «Дніпром-1» стане визначальною для Вашої команди. Погоджуєтесь із цією думкою?

— Визначальною в розумінні, що тепер ми частіше будемо вигравати? Хочеться вірити. І дуже сподіваюся, що це далеко не останній наш виграш на виїзді!

— Минулого туру перших поразок зазнали обидва новачки УПЛ. Як вважаєте, це простий збіг чи «сувора реальність»: мовляв, сила найвищого дивізіону дала про себе знати?

— Думаю, збіг. І це різні ситуації. Щодо «Колоса»: ми ще не дивилися гру із «Зорею», але я бачив кілька поєдинків команди Віктора Скрипника й можу сказати, що вона на ходу. Щодо «Дніпра-1»: у нас було більше моментів, ми поціляли в каркас воріт, отже, заслужено перемогли. У мене склалося враження, що молодь дніпрян іще не сповна адаптувалася до УПЛ.

— Іще про гру з «Дніпром-1»: усі 90 хвилин на лаві запасних просиділи Богданов і Домбровський, а Картушов і Конопля виходили тільки на заміну; це вражаюче підкреслило факт певного перебору футболістів у «Десні»…

— Розумієте, у нас немає такого поняття, як «виграшний склад не змінюють». У нас змінюють. Ми під кожного суперника по-різному готуємося й різні футболісти виходять на поле. Просто так треба було цього разу, що зіграли ті й ті виконавці, а інші вийдуть на поле, можливо, на цих вихідних. І, як кажуть, конкуренція нікому не завадить.

— У неділю чернігівці вийшли на гру зі схемою 1+4+4+2 із одним опорним. Можливо, варто частіше використовувати її?

— Знову-таки: то був тактичний план під конкретну команду. «Колос» ми ще не аналізували, тому не знаю, з якою схемою зіграємо проти команди з Ковалівки.

— Всі три поєдинки сезону Ви провели в основі. Значить, весняний період, коли Ви втратили місце у старті, закінчився?

— Немає у нас основного голкіпера, чесно слово. Ми з Литовкою рівноцінні й на тренуваннях доводимо, хто більше заслужив бути внесеним у стартовий протокол.

— Наступний суперник «Десни» — «Колос». Попередній матч ковалівців можна поділити на дві нерівні частини: стартові півгодини вони цілком домінували над «Зорею», а потім уже луганці відчутно перегравали господарів поля. Що можна очікувати від суботньої зустрічі?

— Що очікувати не знаю, Олександр Дмитрович усе пояснить і покаже. На тренуваннях відпрацюємо всі потрібні елементи. По суті, «Колос» і досі є «секретною» командою, від якої не знаєш, чого очікувати. З другого боку, три тури минули, є багато інформації. Будемо аналізувати й готуватися.