Новини
16ВЕР
Огляд матчів 5-го туру Чемпіонату U-19

Засумувавши за час паузи за національним чемпіонатом, юніорські команди настільки жваво кинулися в бій, що забивали у всіх матчах без винятку

В деяких, як здалося, навіть забагато. А в лідери вирвалася «Олександрія». Досить несподівано, але тільки для тих, хто не дуже уважно стежить за перебігом подій в чемпіонаті U-19.

Олександрійці, скориставшись паузою в чемпіонаті, раніше запланованого терміну зіграли матч 15-го туру. Суперник — «Дніпро-1» — погодився. Адже вигода очевидна — після цього обидві команди можуть раніше за інших піти у відпустку і не проводити матч чемпіонату на початку грудня.

Підопічні тренера Юрія Гури виграли цей матч (до речі, вони вже з дніпрянами провели обидві зустрічі сезону!) з рахунком 3:0, набрали 16 очок і трохи випереджають «Динамо» та «Волинь» (по 15), які йдуть без очкових втрат. Без втрат і «Шахтар» (12), але він провів поки що лише чотири гри.

«Зоря» — «Шахтар» — 1:4 (протокол матчу)

Юніори «Зорі», що ще досі не взяли жодного очка, дали бій віце-чемпіону. На початку другого тайму луганчани навіть зрівняли рахунок (відзначився Руслан Скидан, який перейшов з «Динамо»). Та потім Абдулла Абдуллаєв забив свій другий гол (і шостий у чотирьох матчах), який і став переможним. При цьому воротар луганців Денис Кияшко ліквідував ще з півдесятка гострих моментів.

Свій перший гол в чемпіонаті U-19 забив 16-річний Владислав Погорілий, а крапку поставив 17-річний Георгій Судаков: цей центральний півзахисник забив чотири голи в чотирьох турах.

«Десна» — «Олександрія» — 0:6 (протокол матчу)

Чернігівці (разом, до речі, із «Зорею» та «Металургом») продовжують підпирати таблицю: у всіх трьох — жодного очка. Але тільки команда Вадима Мельника пропустила вже більше 20-ти голів (25, причому 15 — в двох останніх матчах).

Перевагу гостей визначив вже до 20-ї хвилини Ян Каранга, що забив двічі. У нього вже шість голів і разом з Абдуллою Абдуллаєвим («Шахтар») вони намагаються наздогнати кращого снайпера турніру — Владислава Ваната з «Динамо».

Цікаве спостереження: Каранга забивав перший гол «Олександрії» у всіх п’яти переможних матчах цього сезону, причому в чотирьох випадках робив це до 10-ї хвилини. Лише одного разу він промовчав (в другому турі з «Дніпром-1»), і вийшла нульова нічия.

Добивали чернігівців Даніїл Овчаренко, Микола Водяницький та Еміль Мустафаєв (на 34-й хвилині рахунок був вже 5:0), а крапку поставив Богдан Хобта — вже у компенсований час гри.

«Львів» — «Динамо» — 0:8 (протокол матчу)

У переддень 44-го дня народження свого тренера Ігоря Костюка, та за два тижні до старту в Юнацькій лізі УЄФА динамівці просто не мали права зіграти погано. До того ж, що їхали в гості до «побратима»: команди, яка, як і кияни, ще не програвала у новому чемпіонаті і мала три перемоги.

Вже у першому таймі міф про непереможність синьо-білих левів було розвіяно: 5:0 до 30-ї хвилини. При цьому Владислав Ванат із Дмитром Єфіменком забили по два рази. Пізніше до них долучився Артем Шулянський (перший гол — 9 хвилина, другий — 65). Ще по разу у воротах господарів розписалися Микола Михайленко та Вікентій Волошин.

Варто відзначити, що «Динамо» не просто виграло всі п’ять матчів цього чемпіонату, а кожного разу робило це із великим рахунком. Наразі жодна інша команда U-19 не забивала більше 20-ти голів, а у киян їх 26.

«Металург» — «Карпати» — 0:2 (протокол матчу)

Потихеньку підкрадаються до чільної п’ятірки бронзові у минулій першості «Карпати», які стартували з двох поразок, але потім перекрили негатив двома перемогами без пропущених м’ячів. Цього разу, забивши по голу в кожному з таймів, підопічні Романа Гнатіва переграли у Запоріжжі «Металург», який не набрав ще жодного очка і забив лише тричі. І Максиму Гірному, і Андрію Бею асистував Артем Данилюк.

«Колос» — «Волинь» — 2:4 (протокол матчу)

На відміну від «Львова», лучани поки що тримаються вкупі з «Шахтарем» й «Динамо»: вони також ще не втратили жодного очка. Щоправда, цього разу три повноцінні бали далися дуже нелегко: гості хоч і забили першими (Микола Кухаревич), програвали потім 1:2 після голів Олега Трубнікова та Станіслава Коваля.

До перерви Максим Сасовський допоміг команді Руслана Мостового відновити рівновагу, а на початку другого тайму Владислав Кузнєчіков втратив шанс вивести «Волинь» вперед — не реалізував пенальті. Перемогу волинянам приніс 17-річний вихованець власної школи Богдан Кобзар, що проводив свій дебютний матч на такому рівні. За чотири хвилини він примудрився зробити дубль!

«Маріуполь» — «Ворскла» — 1:1 (протокол матчу)

Полтавці, які до цього часу не програвали й лише раз зіграли унічию, забили першими, після прострілу з флангу відзначився Радіон Посєвкін. Та господарі ще у першому таймі зрівняли: Володимир Пелипак заробив і реалізував пенальті.

Розвинути успіх азовцям завадило й вилучення Івана Кошкоша на 75-й хвилині. У підсумку «Ворскла» Олександра Чижова знову не програла, хоча і перервала серію з трьох перемог, а «Маріуполь» Сергія Грибанова взяв друге очко в сезоні — після трьох поразок поспіль.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)