Новини
07ЖОВ
Огляд матчів 10-го туру Чемпіонату U-21

Звітний тур став першим проміжним фінішем поточного чемпіонату молодіжних команд: всі провели однакову кількість матчів (по дев’ять), лиш у «Ворскли» на один більше за інших

Саме завдяки одній «зайвій» перемозі полтавці під керівництвом тренера Олега Краснопьорова й очолюють таблицю разом із «Динамо» й «Шахтарем».

«Львів» — «Зоря» — 1:0 (протокол матчу)

Як відзначив керманич гостей Володимир Микитин, «Львову» дуже допомогли бразильці. Їх у матчі зіграло четверо, а один — Феліпе — й забив вирішальний гол ще в дебюті матчу. Друга поспіль перемога (вперше в цьому сезоні) підняла «містян» на п’яте місце у таблиці, «Зоря» ж поки що пробуксовує на її дні. Це п’ята поразка луганчан в шести останніх зустрічах.

Для 19-річного Феліпе це другий гол за молодіжний склад «Львова» (в основі він провів лише 6 хвилин). Багато часу в команді U-21 також проводять 18-річні Велвес та Лео, 20-річний Клебер. У «Зорі» нарешті дебютував 23-річний захисник Лазіо, якого, судячи з усього, брали для першої команди.

«Ворскла» — «Маріуполь» — 3:0 (протокол матчу)

Після блискавичної перемоги над «Шахтарем» у минулому турі дублерам «Ворскли» було б соромно не впоратися з останньої командою чемпіонату. Приазовці, щоправда, нарешті здобули першу перемогу (у попередньому поєдинку з «Десною», 2:1), та на «Лтаві» не вразили. Не допоміг і відряджений за ігровою практикою чемпіон світу Олексій Кащук.

Натомість 21-річний албанець Рубін Хебай та знані лідери полтавців Денис Тарадуда з Артемом Челядіним (обидва вже дебютували в УПЛ) тричі покарали воротаря Артема Поспєлова. Для албанця Хебая це вже другий гол за дубль, за основу він поки що не забивав. Хоча і провів 109 хвилин у першій команді в чемпіонаті України.

«Олександрія» — «Карпати» — 3:1 (протокол матчу)

У семи попередніх матчах досвідчений 21-річний Богдан Литвяк забив за «Олександрію» тільки одного разу. Вочевидь, добряче розсердившись за домашню поразку у минулому турі від «Львова» (1:3), господарі розбили захист іншого представника міста Лева. Тричі забив Литвяк, мав ще кілька нагод, пропустили ж олександрійці після удару Кірила Кіриленки й рикошету від власного ж захисника.

Підопічні Олександра Ломка намагаються не відставати далеко від трійці лідерів. Від «Шахтаря» олександрійців віддаляють чотири очки. На п’ятій сходинці — «Львів», він програє «Олександрії» п’ять очок, а «Карпати» (6-е місце) — після цієї поразки вже сім.

«Дніпро-1» — «Шахтар» — 0:4 (протокол матчу)

Під акомпанемент прохолодної зливи глядачі побачили й зливу голів. Щоправда, тільки у виконанні однієї з команд, зате на будь-який смак: Михайло Мудрик перекинув воротаря, Клім Приходько забив після кутового, Андрій Борячук — з пенальті (заробив його сам), Артем Холод зі штрафного. Після двох матчів без перемог (нічия та поразка) гірники нарешті виграли.

Дніпрянам не допомогли численні «джокери» з першої команди: Арсеній Батагов, Олександр Кобахідзе, Юрій Романюк. Команда Олександра Поклонського ніяк не може перервати безвиграшну серію, яка нараховує вже вісім матчів. А дві останні зустрічі дніпряни програли з однаковим рахунком 0:4.

«Колос» — «Динамо» — 1:4 (протокол матчу)

Новачку довелося сутужно, адже чемпіон привіз до Калинівки дуже представницький склад, половина з тих, хто вийшов у старті, вже грали у першій команді: Микола Шапаренко, Олександр Андрієвський, Сідклей, Георгій Цітаішвілі, Денис Попов, Карлос Самбрано, Микита Кравченко.

Ковалівці, у яких теж вистачало гравців із досвідом виступів на рівні Прем’єр-ліги (Антон Яшков, Олександр Мігунов, Андрій Сахневич, Олег Кожушко), зуміли зрівняти рахунок (Данило Шевченко), не більше того. Їхній порив ще у першому таймі дублем загасив Микола Шапаренко. Ще до перерви добив «Колос» Сідклей. Відзначився й Ярослав Надольський, що вийшов на заміну.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)