Новини
19КВІ
Огляд матчів 22-го туру Чемпіонату U-19

На відміну від молодіжної першості, в юніорській все сталося навпаки…

«Шахтар» переміг «Динамо» й обігнав його, посунувши на друге місце. Також відзначимо перемогу з великим рахунком «Ворскли» над третьою у таблиці «Зорею».

«Львів» — «Олександрія» — 2:3 (протокол матчу)

Команди по черзі вели у рахунку, але лише на третій компенсованій хвилині гості забили вирішальний гол зусиллями 19-річного Владислава Мухаматгалєєва.

«Дуже важко приймати той факт, що ми не зуміли заробити очки у такій грі. Хлопці насправді віддалися на полі як слід, виконали тренерські настанови. Власне тому, особливих нарікань точно немає. Боролися до останнього, — відзначив керманич «Львова» Олег Колобич. — Будемо переглядати епізод із непризначеним у другому таймі пенальті. На мою думку, ми повинні були пробивати з позначки. Вирішальний гол — наслідок того, що великими силами пішли вперед, а суперник вдало зловив на контратаці. Щосили хотіли перемогти, а в підсумку поступилися».

«Минай» — «Десна» — 1:0 (протокол матчу)

У матчі конкурентів у боротьбі за передостаннє місце перемогу святкував новачок турніру. Для 19-річного хавбека закарпатців Костянтина Олійника цей гол став першим у турнірі.

«Шахтар» — «Динамо» — 1:0 (протокол матчу)

«Стартові хвилини були за киянами, в одній з атак вони потрапили в штангу — тоді нам в чомусь пощастило, — відзначив після матчу тренер гірників Оскар Ратулутра. — Потім ми вирівняли гру. У другій половині хлопці трохи перебудувалися і намагалися діяти так, як ми запропонували в перерві. Цей тайм залишився за нами: позиційні атаки у нас проходили, в одній з таких Данилу Гончаруку вдалося забити гол. Кінцівка матчу видалася напруженою, адже противник часто використовував флангові передачі. Віддаю належне обороні і всій команді, тому що гравці відпрацювали до кінця і змогли зберегти потрібний результат».

«Ворскла» — «Зоря» — 4:0 (протокол матчу)

В іншому «медальному» протистоянні полтавці дещо несподівано набили «Зорі» аж чотири голи. Ключових моментів було два: вилучення вже на восьмій хвилині захисника луганців Басовського й довгоочікувані голи Конате. Протягом майже десяти матчів (ще чотири він уже провів у чемпіонаті U-21) 18-річний легіонер із Кот-д'Івуару не забивав в Україні, аж ось видав хет-трик. Полтавці увірвалися до п’ятірки, майже наздогнавши четвертий «Рух».

«Колос» — «Дніпро-1» — 2:1 (протокол матчу)

Дніпряни забили першими, а потім мали змогу й зберегти нічию, та на 69-й хвилині Бутіч не зміг з пенальті переграти голкіпера ковалівців Івана Пахолюка. Завдяки цій перемозі «Колос» закріпився на шостому місці.

«Маріуполь» — «Олімпік» — 2:2 (протокол матчу)

Черговим турнірним балом розжився «Олімпік». Цього разу нічию команді принесли два точні удари вихованця «Динамо» Даниїла Осадця. Він відкрив рахунок у матчі, він його і закрив, тепер на його рахунку шість голів у турнірі.

«Інгулець» — «Рух» — 0:4 (протокол матчу)

Гості приїхали до Володимирівки у статусі четвертої команди турніру й відстояли свою позицію, причому аж занадто впевнено. Ще у першому таймі забили тричі, по перерві заробили пенальті, але Марко Сапуга не зміг переграти воротаря. До речі, капітан львів’ян не реалізував уже другий 11-метровий у поточному чемпіонаті. Загалом же на його рахунку 7 голів, п’ять — з пенальті.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото пресслужби ФК «Ворскла».