Новини
25КВІ
Огляд матчів 23-го туру Чемпіонату U-21

За три тури до завершення молодіжної першості «Динамо» втримує п’ятиочковий відрив від «Шахтаря»

Збільшилася група претендентів на п’яте місце: обігравши «Ворсклу», до неї приєднався ковалівський «Колос».

«Львів» — «Десна» — 2:2 (протокол матчу)

Ведучи у рахунку 2:0, господарі не змогли взяти три очка. «Мені важко щось коментувати уже другу гру за тиждень, — зізнався опісля наставник ПФК «Львів» U-21 Ігор Рипновський. — З «Динамо» була схожа ситуація, але тоді клас виконавців київської команди допоміг їй навіть здобути перемогу. Зараз нічия, яка майже дорівнює поразці. Так, наприкінці зустрічі я дав шанс зіграти більш юним гравцям, але справа зовсім не в тім. Ми пропустили м’ячі після того, як грубих помилок припустилися досвідчені виконавці. Замість показати приклад, вони навпаки зіграли відверто невдало в епізодах із голами у наші ворота. Так грати точно не можна».

«Колос» — «Ворскла» — 3:0 (протокол матчу)

Ковалівці зусиллями Кирила Сенька здолали опір «Ворскли». 18-річний хавбек забив тричі, тепер на його рахунку вже 9 голів у поточному турнірі. Особливо красивим був останній: Кирило сам перехопив м’яча у суперника, пройшов кілька метрів і пробив — м’яч за неймовірною траекторією влетів у самісіньку дев’ятку воріт.

«Дніпро-1» — «Минай» — 4:1 (протокол матчу)

І в цьому поєдинку долю трьох очок вирішив хет-трик: він вдався 19-річному півзахиснику Максиму Тяпкіну. Причому хавбек встиг забити всі голи за 9 хвилин! Ще один гол на рахунку Богдана Гори, до якого він додав і результативну передачу.

«Маріуполь» — «Рух» — 3:3 (протокол матчу)

Гості з дублем Дмитра Шостака постійно вели у рахунку, у другому таймі втратили перевагу у два м’ячі. Більше того, вже у компенсований арбітром час могли пропустити й вчетверте, та Бабічину вдалося у стрибку взяти удар Тищенка в кут воріт. «Рух» зберігає третю сходинку і, навіть, збільшує відрив, адже «Олександрія» свій поєдинок програла.

«Олександрія» — «Шахтар» — 0:2 (протокол матчу)

«Я щасливий, що команді у меншості вдалося забити два гола, — підсумував наставник гірників Фернандо Валенте. — Ми можемо прогресувати тільки при наявності сильних опонентів. Однаково підходимо до кожного суперника і знаємо, що можемо здолати будь-яку команду. Пишаюся, що навіть у меншості ми показали, що значить грати з м'ячем. У ситуації з першим забитим голом, можливо, нам трохи пощастило, але другий м'яч — частина постійних напрацювань. Ми заслужили перемогу над таким сильним противником».

«Динамо» — «Інгулець» — 2:1 (протокол матчу)

Обидва голи киян на рахунку Владислава Ваната, він забив уже 23 м’ячі й став найкращим снайпером турніру (попередній рекорд належав його одноклубнику Олександру Алієву (21 гол, сезон-2006/2007).

«Перед виходом на поле я не думав про рекорди. Важливо в кожній грі виходити та забивати голи. Радий, що допоміг команді. Ми досягли позитивного результату при поганій грі, — зізнався після матчу Ванат. — Я хотів, щоб хлопці теж забили, відчули впевненість, тому пенальті пробивав Алібеков. Але, напевно, треба було бити самому, бо не забили. Оформили б третій гол і закінчили гру. А так, не реалізували пенальті та мучилися».

«Зоря» — «Олімпік» — 4:1 (протокол матчу)

Луганці забили в кожному таймі по два голи. Відзначаємо 4-й м’яч у турнірі Овусу Фрімпонга та третій гол 18-річного Максима Хланя. Також відзначився з пенальті досвідчений Сергій Гринь. Олімпійці продовжють посідати останнє місце у таблиці.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото пресслужби ФК «Маріуполь».