Новини
09БЕР
Валерій Іващенко: “Гравці “Оболоні” відчули, що можуть спокійно грати та конкурувати з командами першої п’ятірки”

Головний тренер “Оболоні” поспілкувався із пресслужбою Української Прем’єр-Ліги

В рамках 20-го туру VBET Ліги відбудеться матч “Кривбас” - “Оболонь”. Ця гра закриє програму суботніх ігор.

Напередодні матчу “Кривбас” — “Оболонь” головний тренер столичної команди Валерій Іващенко дав інтерв’ю пресслужбі Української Прем’єр-Ліги. 

— Валерію Володимировичу, у якому настрої ваша команда підходить до гри проти “Кривбасу”?

— У звичайному режимі готуємося до зустрічі із Кривбасом. Ситуація непроста: нам потрібно набирати очки, а у нас матчі проти команд з верхньої частини турнірної таблиці. Але який є календар, за таким і мусимо грати. Не збираємося перебирати командами та гадати, де візьмемо очки, а де ні. Стараємося максимально працювати, щоб набирати очки та трохи відірватися від своїх конкурентів. Ясна річ, десь чогось бракує: із Чорноморцем нас дещо не вистачило психологічно, та й з Дніпром-1 була непогана гра у нашому виконанні. Але десь не влучили, десь не дотисли у другому таймі. Хлопці відчули, що можуть спокійно грати та конкурувати з командами першої п’ятірки. Просто десь бракує виконавчої майстерності. А це основна річ. В цілому, по структурі є плюси, є хороша динаміка. Просто для впевненості потрібно трохи фарту та удачі, щоб перемога додала хлопцям впевненості.

— Взимку ви плідно попрацювали на трансферному ринку. Чи усі позиції вам вдалося закрити з тих, що ви планували?

— Ми старалися максимально відпрацювати. Той ринок, що є, він не багатий. Ми бачимо, що хтось десь легіонерів бере, але ми намагалися підписувати українських гравців. Ті можливості, які ми мали, ми максимально реалізували. Ясна річ, досконалості немає меж, так само і комплектації команди. Але все залежить від можливостей.

— У перших весняних турах ваші конкуренти по нижній частині таблиці продемонстрували непогану гру: “Минай” взяв чотири очки у двох матчах, “Верес” зіграв внічию із “Динамо”. Як би ви оцінили конкуренцію у боротьбі за збереження місця в Українській Прем’єр-Лізі?

— Ми слідкуємо за усіма матчами. У “Минаю” знизився градус напруги із приходом нового тренера. Результат особливо не тисне, тому хлопці грають максимально розкуто. Завжди, коли тисне результат, то ти зконцентрований на ньому і щось може не виходити. Тут більше психологічний момент, подивимося, наскільки ця ейфорія продовжиться. На довгострокову перспективу має бути запас міцності. Але вони молодці, новий тренер надихнув, знайшов ключі до психологічного стану, тому команда набирає очки. Грають динамічно, тому є плюси. Але подивимося, ще попереду ігор достатньо. 

— В осінній частині майже усі клуби УПЛ так чи інакше мали запитання до арбітрів. Зараз в УАФ змінили голову комітета арбітрів. По перших матчах весняної частини чи відчули ви зміни на краще?

— Так, нас постійно звинувачували, що ми постійно критикуємо арбітрів, кричимо на них. Але є моменти, коли ми не могли не реагувати, ми усі живі люди. Якщо восени кожен тур завершувався ситуацією, у якій мало місце невдоволення рішенням арбітра. А зараз по цих двох турах немає особливих претензій до дій рефері. Ясна річ, це футбол, присутні емоції, але зараз все більш-менш нормально. 

— На матчі проти “Дніпра-1” на трибунах стадіону “Оболонь” були присутні 1500 вболівальників. Що ви відчували впродовж матчу, перебуваючи у цій атмосфері?

— Це дуже приємно, бо ми засумували за нашими прихильниками. Футбол як театр, він без глядачів неможливий. Дуже надихають вболівальники, створюють чудову святкову атмосферу. Деякі наші футболісти і не знали, як воно, грати із глядачами. Хочеться, щоб ще більше людей приходило, бо це колорит та енергетика, це класно. 

Пресслужба Української Прем’єр-Ліги