Новини
06ЛЮТ
Євгеній Цимбалюк: Тренерський штаб вірить, що ми зможемо потрапити до першої шістки

Опорний півоборонець «Олімпіка» поділився враженнями від першого тренувального збору в Туреччині

— Євгене, не встигла Ваша команда завершити перший збір у Туреччині, як відправилася на другий. Чи легко даються футболістам такі перельоти за стислий проміжок часу?

— Перельоти даються не легко, до того ж, після повернення з першого збору мав місце форс-мажор. Ми не змогли приземлитися в Києві й довелося знову повертатися до Туреччини, чекати сприятливої погоди для посадки в Києві. Додому дуже хотілося. Навіть кілька днів проведених удома з рідними мають позитивний психологічних вплив.

— 11 із 12-ти команд УПЛ готуються до весни в Туреччині. Як загалом минули перші тренувальні збори? Зокрема, з огляду на погоду, від якої, здається, потерпіли всі.

— Лише кілька днів була сприятлива погода. Решту часу наші плани корегували часті зливи. У підсумку доводилося навіть скасовувати деякі тренування. Одна справа коли немає сонця, за таких умов навіть краще тренуватися. Але коли шторміть і злива, це вже не добре.   

Загалом, якщо підсумовувати перші збори, то сценарій звичний — усі викладалися і працювали по максимуму.

Про працю. Судячи з усього, В’ячеслав Шевчук остаточно перетягнув Вас із опорної зони в центр захисту…

— На цій позиції почуваюся впевненіше. Після того як В’ячеслав Шевчук із Русланом Ротанем, який на той час ще був в тренерському штабі «Олімпіка», перевели мене в центр захисту і сказали, що тут мені буде краще, я це рішення не став оскаржувати, чому лише радий. Не приховуватиму, що в центрі захисту мені подобається грати більше.  

— Із появою нового наставника «Олімпік» радикально змінив стиль гри. Що в цьому плані робиться на зборах, що відшліфовується, награється?

— Велику увагу приділяємо швидкому відбору м’яча. В’ячеслав  Анатолійович часто робить паузи під час тренування, щоб кожному індивідуально розповісти, в яку зону він має рухатися і що робити. Багато часу приділяється і теоретичним заняттям…

— Кілька слів про новачків донеччан…

— У нас двоє новачків. Це форвард Матар Дійє й захисник Єгор Клименчук. Обидва хлопців молоді й перспективі й доволі швидко влилися в новий колектив, тож сподіваємося, що й адаптація мине непомітно.
— 23 лютого «Олімпік» поновить Чемпіонат матчем із «Маріуполем». Чи вірить команда в реальність того, що п’ятиочкове відставання від шостого місця можна відіграти?

— Команда готова і морально, і фізично до боротьби. Тренерський штаб вірить, що ми зможемо потрапити до першої шістки і вселяє цю віру в нас.